2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Drámai mértékben gyorsul a koronavírus terjedése Németországban

Drámai mértékben gyorsul a koronavírus terjedése Németországban

Egyre több németországi térségben gyorsul a koronavírus terjedése. Vasárnapi adatok szerint már harminc régióban érte el a kritikus szintet az új fertőzések száma.

A német közigazgatás 412 fő egysége – járások, városok, nagyvárosi kerületek – közül mindössze kettőből nem jelentettek koronavírus-fertőzést az utóbbi hét napon. Az első hullám utáni enyhülés idején, július közepén még száznál is több térség volt, ahol legalább egy héten keresztül nem találtak új esetet.

A fertőzés nélküli régiók számának csökkenésével együtt egyre gyorsabban nő a járványügyileg kockázatos térségek száma. Előző vasárnap regisztrált négy után már harminc – minden korábbinál több – olyan terület van, ahol a vírus terjedésének sebessége meghaladja a kritikus határértéket, további negyven közigazgatási egység pedig a veszélyes szint közelébe került.

A veszélyes szint azt jelenti, hogy a megelőző hét napon nyilvántartásba vett fertőzések száma meghaladja a százezer lakosonkénti ötvenet. Ez azért számít veszélyesnek, mert a helyi egészségügyi hivatalok ennyi új esetnél már nem tudják kellő hatékonysággal felkutatni a vírus terjedésének lehetséges útjait, és a járvány így ellenőrizhetetlenné válik.

A Berlin Messe rendezvényközpontban kialakított ideiglenes kórház 2020. május 19-én

A Berlin Messe rendezvényközpontban kialakított ideiglenes kórház 2020. május 19-én

Fotó: Sean Gallup / MTI / EPA

A járvány főleg nagyvárosokban gyorsul, például Berlinben, Frankfurtban, Essenben és Kölnben. Azonban a jelenség gyorsan országossá válhat – figyelmeztetett Markus […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/11/koronavirus_egyre_tobb_nemetorszagi_regioban_gyorsul_a_jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírusos lett az amerikai alelnök legközelebbi munkatársa

Pozitív lett az amerikai alelnök kabinetfőnökének koronavírus-tesztje, de Mike Pence az eredeti terveknek megfelelően folytatja …