2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Draghi megnyerte az olasz büdzsé csatát

Hirdetés

Draghi megnyerte az olasz büdzsé csatát

Elemzők szerint az továbbra is kérdéses, hogy az olasz miniszterelnök, az Európai Központi Bank korábbi elnöke, támogatást szerez-e majd az olasz köztársasági elnöki poszt elnyeréséhez a koalíció pártjaitól. Vannak, akik éppenhogy a római kormány stabilitását féltik, ha Draghit államfővé választanák, írta az Infostart kitekintésében.

Elemzők szerint az a tény vitathatlan, hogy a példátlan mértékű európai uniós támogatással is számoló új olasz költségvetés elfogadása jelentős győzelem a „nemzeti egységkormány” számára.

Hirdetés

Ráadásul Draghi az egész évben szilárdan összatartotta a felettébb heterogén összetételű kormánykoalíciót, és ügyesen lavírozott az érdekek összefésülésében is.

Az elfogadott olasz büdzsé célja: érzékelhető gazdasági növekedést elérni, ennek eszköze az adócsökkentés, illetve a speciális hitelek és támogatásokat megtartása. Korábbi pénzügyi vezetőhöz méltóan Draghi mérsékelni akarja az államadósság szintját, a költségvetési hiány mértékét is.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/01/03/mario-draghi-kormanyfo-olasz-budzse-elfogadasa-koztarsasagielnok-valasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Metró elé lőktek egy nőt Brüsszelben

Metró elé löktek egy nőt egy brüsszeli metróállomáson. A rendőrség szerint szándékos gyilkossági kísérlet történhetett, …