2020. december 2., szerdaMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Donald Trump stábja Pennsylvaniában elbukta az elnökválasztási csalást kiáltó keresetet

Hirdetés

Donald Trump stábja Pennsylvaniában elbukta az elnökválasztási csalást kiáltó keresetet

Egy szövetségi bíró elutasította Donald Trump távozó amerikai elnök kampánystábjának a keresetét, amely azt követelte, hogy nyilvánítsanak érvénytelennek több millió levélszavazatot Pennsylvaniában, valamint azt állította, hogy rendszerszintű csalás történt a november 3-i elnökválasztáson.

A kereset szerint az állam több megyéje törvényellenesen elfogadott olyan levélszavazatokat, amelyeken javítva volt a voks. Pennsylvaniában a demokrata jelölt, Joe Biden győzött, 80 ezerrel több szavazattal.

063 1286899651

Fotó: Tasos Katopodis / Getty Images Hungary

Matthew Brann bíró kijelentette indoklása szerint a Trump-kampánystáb nem tudta bizonyítani, hogy tömeges csalás történt. Ami a levélszavazatokat illeti, azt mondta, nincs joga elvenni egyetlen szavazó jogát sem a voksolásra, nemhogy több millióét. Ezzel párhuzamosan Josh Shapiro pennsylvaniai állami főügyész a Twitteren kijelentette: ennek a keresetnek semmi alapja nem volt. A Trump-kampánystáb ettől függetlenül bejelentette, hogy megfellebbezi az ítéletet, így az ügy reményük szerint gyorsan akár az amerikai legfelsőbb bíróságig is eljuthat.

Hirdetés

A távozó elnök – emlékeztet az MTI – más államokban is megpróbálja megfordítani az eredményt. A republikánusok Michiganben arra kérték szombaton a helyi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/22/pennsylvania_donald_trump_elnokvalasztas_kereset/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Idén a franciák se nagyon fognak síelni

Miután a franciaországi sífelvonók a koronavírus-járvány miatt az év végi ünnepek idejére nem nyithatnak ki, …