2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Döbbenetes fordulat: Zelenszkij saját szövetségesei ellen fordult

Hirdetés

Döbbenetes fordulat: Zelenszkij saját szövetségesei ellen fordult

Zelenszkij a kedden megjelent interjúban azt mondta, hogy a Fehér Ház és a Pentagon nem figyelmeztette sem az ukrán vezetést, illetve személyesen őt magát sem az online térben hetekig észrevétlenül keringő minősített hírszerzési dokumentumok kiszivárgásáról. Szerinte az információ visszatartása “határozottan csúfos történet”, amely “nem tesz jót a Fehér Ház hírnevének” és “nem tesz jót az Egyesült Államok hírnevének sem”.

Az ukrán elnök megjegyezte azt is, hogy nem veszélyeztetheti az ukrán államot és az amerikaiak támogatását azzal, hogy kifejezi az érzéseit. “Ahol őszintén beszélhetek, ott megteszem. De ez nagy kockázatot jelent” – fűzte hozzá.

Az amerikai hírszerzési adatok kiszivárogtatásával egy 21 éves férfit gyanúsítanak, akit április 13-án vették őrizetbe a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei.

Jack Teixera a massachusettsi Otis légibázison dolgozott és feladatköre alapján állítólag a legmagasabb szintű biztonsági engedélyekkel rendelkezett. A specialistát nemzetvédelmi információk illetéktelen birtoklásával és továbbításával vádolják, ami a kémkedésről szóló törvény alapján bűncselekménynek számít. A férfit már bíróság elé is állították. Amennyiben elítélik, 25 éves börtönbüntetést is kaphat.

Hirdetés

Az ügyet a legsúlyosabb adatszivárogtatási botránynak tartják a Wikileaks-féle 2010-es kiszivárogtatás óta.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230503-zelenszkij-sajat-szovetsegesei-ellen-fordult.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Agresszív gólya tartja rettegésben egy szlovákiai falu lakóit

A természetvédők azzal magyarázzák a gólya támadásokat, hogy az állat a kocsik üvegén és karosszériáján …