2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Dmitro Kuleba: Kövér László kijelentése elfogadhatatlan

Hirdetés

Dmitro Kuleba: Kövér László kijelentése elfogadhatatlan

Nehezen érthető, milyen érvek szólnak magyar részről az orosz ortodox egyház feje, Kirill pátriárka védelme mellett, ugyanis annak semmi köze a vallásszabadsághoz – jelentette ki Dmitro Kuleba a HVG360-nak adott interjújában.

Az ukrán külügyminiszter három részre osztotta az ukrán helyzettel kapcsolatos magyar álláspontról alkotott véleményét.

Első körben a humanitárius vonatkozásokról beszélt, amelyben megköszönte a magyar kormánynak azt a segítséget, amit a háború óta nyújtott az Ukrajnából menekülő embereknek.

Hirdetés

Dmitro Kuleba elmondása szerint kormánya tisztában van azzal, hogy Magyarország elkötelezett az Ukrajnának, valamint az ukrajnai menekülteknek nyújtott humanitárius segítség folytatása mellett.

Második elemként az energetikai és személyes szankciókat említette, amivel kapcsolatban az Ukrajnának szánt, Magyarországon keresztül eljuttatandó fegyverek is szóba kerültek. Az ukrán külügyminiszter szerint a felek között ebben a kérdésben van véleménykülönbség.

Magyarország az EU tagja, nem pedig Ukrajna. Ez az EU és a magyar kormány belső ügye, nekik kell dűlőre jutni

– jelentette ki Dmitro Kuleba.

Szerinte ugyanis ennek egyáltalán nincs köze a vallásszabadsághoz, mivel a pátriárka az orosz agresszió és az ország hadserege által elkövetett háborús bűncselekmények fölött is szemet huny.

Bízunk abban, hogy Magyarország a kompenzációkért cserébe felülvizsgálja az energiaszállításokkal kapcsolatos szankciók ügyében elfoglalt álláspontját

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/16/haboru-dmitro-kuleba-kulpolitika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …