2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Diplomaták és kémek a Havanna-szindróma áldozatai

Hirdetés

Diplomaták és kémek a Havanna-szindróma áldozatai

Legalább két, Németországban állomásozó amerikai tisztségviselő orvosi kezelésre szorult, miután a Havanna-szindróma néven ismert egészségügyi panasz tünetei jelentkeztek rajtuk – idézett amerikai diplomatákat a Wall Street Journal.

A hányinger, a kibírhatatlan fejfájás, a zsibbasztó fülfájás, a fáradtság, az álmatlanság és a lomhaság az elmúlt hónapokban kezdtek jelentkezni. Néhány áldozat munkaképtelenné vált – mondták az illetékesek.

Ezek az első esetek, amelyeket egy olyan NATO-országból jelentettek, amely amerikai csapatoknak és nukleáris fegyvereknek ad otthont.

Hirdetés

Néhány berlini áldozat hírszerző tiszt vagy diplomata volt, akik Oroszországgal kapcsolatos kérdéssel, például a gázexporttal, a kiberbiztonsággal és a politikai beavatkozás témáival dolgoztak – közölték amerikai diplomaták és a betegséggel kapcsolatos vizsgálatot ismerő személyek.

A Havanna-szindrómának a kubai főváros a névadója, ahol 2016-ban először dokumentálták a jelenséget. Kiváltó oka még mindig nem teljesen tisztázott, de egyes tudósok szerint egy külföldi szereplő által alkalmazott mikrohullámú impulzusfegyver „irányított energiájú támadásának” a következménye lehet.

Kuba után Kínában, Oroszországban és Ausztriában is megbetegedtek amerikai diplomaták.

Nagyjából két tucat lehetséges új esetről számoltak be júliusban az osztrák fővárosban ténykedő amerikai kémek és diplomaták. Ezt több, mint bármely más városban, kivéve magát Havannát – ismertette a részleteket a rejtélyes bécsi kórról elsőként tudósító New […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/26/velhetoen-oroszorszag-okozza-a-havanna-szindromat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiakadtak a franciák, a NATO-ig ér a tengeralattjáró-botrány

Kiakadtak a franciák, a NATO-ig ér a tengeralattjáró-botrány

 A NATO-n belüli viszonyt is feszültté tette a héten kipattant botrányos tengeralattjáró-ügy – jelentette ki …