2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Diplomáciai úton rendezné az észak-koreai atomválságot a Fehér Ház

Hirdetés

Diplomáciai úton rendezné az észak-koreai atomválságot a Fehér Ház

Az Egyesült Államok elképzelhetőnek tartja a diplomáciai megoldást Phenjannal, hogy kimozdítsák a holtpontról az észak-koreai atomprogram kérdését – közölte a Fehér Ház.

Világos célunk van Észak-Koreával kapcsolatban, ez pedig a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése

– közölte Jen Psaki fehér házi szóvivő. Hozzátette:

Természetesen továbbra is alkalmazni fogjuk a szankciókat. Konzultálunk szövetségeseinkkel és a partnereinkkel. Készek vagyunk diplomáciai megoldást is fontolóra venni, ha ez az atomfegyver-mentesítés felé visz bennünket.

Hirdetés

Az MTI beszámolója szerint szokásos sajtótájékoztatóján a szóvivő nem volt hajlandó kommentálni azokat az észak-koreai, Szinpo melletti hajógyárban folyó tevékenységekről szóló kutatói jelentéseket, amelyeket elemzők szerint feltehetően tengeralattjáróról indított ballisztikusrakéta-kísérletre való előkészületek keretében végeznek. Közölte, hogy a kérdéssel forduljanak a hadügyminisztériumhoz.

Joe Biden demokrata párti elnök januárban hivatalba lépett kormányzata közölte, hogy az Észak-Koreával kapcsolatos politika felülvizsgálatának végső stádiumában jár. Áprilisban ismét megnőtt a felszültség, miután az észak-koreaiak ballisztikusrakéta-kísérletet hajtottak végre.

Joe Biden álláspontja szerint Washington továbbra is nyitott marad a diplomáciai megoldásra a kísérletek ellenére, de figyelmeztetett, hogy nem marad válaszlépés nélkül, ha […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/08/eszak-korea-usa-atomfegyver/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

Az 1829-ben alapított és a kontinens legjobbjának tartott Fokvárosi Egyetemen több mint 24 órán át …