2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Diplomáciai és biztonságpolitikai párbeszéd elindításában állapodott meg a dél-koreai elnök és a kínai miniszterelnök

Hirdetés

Diplomáciai és biztonságpolitikai párbeszéd elindításában állapodott meg a dél-koreai elnök és a kínai miniszterelnök

Jun és Li egy nappal a helyi idő szerint hétfőn, a Kisida Fumio japán miniszterelnök részvételével tartandó háromoldalú csúcstalálkozó előtt egyeztetett Szöulban − írja az MTI. 

A megbeszélésen Jun − akit a dél-koreai elnöki hivatal idézett − azt mondta, Pekingnek és Szöulnak együtt kell működnie, nem csupán a közös ügyek mentén, hanem térségbeli és globális ügyekben is, példaként pedig az ukrajnai háborút és a gázai konfliktust említette.

Li Csiang óva intett a gazdasági és kereskedelmi ügyek biztonságpolitikai kérdésekként történő kezelésétől, valamint a stabil ellátóláncok fontosságát hangoztatta − adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Hirdetés

Kína Dél-Korea legnagyobb kereskedelmi partnere, azonban az utóbbi években diplomáciai feszültségek beárnyékolták a két ország viszonyát. Szöul és Tokió korábban figyelmeztetett, hogy semmiféle egyoldalú, a status quo megváltoztatására irányuló kísérlettel sem tud egyetérteni a Tajvani-szoros esetében.

Hétfőn több mint négy év után először találkozik egymással dél-koreai, japán és kínai vezető.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/26/del-korea-japan-kina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a halálos kirándulás a görög kánikulában

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli …