2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Demenciát állapítottak meg a korábbi amerikai first ladynél

Demenciát állapítottak meg a korábbi amerikai first ladynél

A Carter Központ közleményben erősítette meg, hogy a betegség ellenére Rosalynn Carter továbbra is boldogan él együtt férjével a Texas állambeli Plainsben – számolt be róla az ABC News.

Hozzátették, hogy a bejelentéssel Jimmy Carter felesége szeretne kiállni a mentális egészség fontossága mellett, csökkentve a betegséggel járó megbélyegzést.

A közleményben arra is kitértek, hogy a mentális betegséggel járó negatív vélemények gyakran visszatarthatják a betegeket és családtagjaikat attól, hogy támogatást keressenek vagy kapjanak. A bejelentéstől azt remélik, hogy az emberek nyíltan beszélnek majd a demencia problémájáról.

The Carter family is sharing that former First Lady Rosalynn Carter has dementia. She continues to live happily at home with her husband, enjoying spring in Plains and visits with loved ones.

Full statement: https://t.co/FrpcYhPwn4 pic.twitter.com/Ng4mnAZiPS

— The Carter Center […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/30/demencia-rosalynn-jimmy-carter-mentalis-betegseg-first-lady-egyesult-allamok-egeszseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy repülőgép Szlovákiában

A Mentőszolgálati Műveleti Központ (OSZZS) operatív központja a segélyvonalon kapott tájékoztatást arról, hogy lezuhant egy …