2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Dél-Korea figyelmeztető lövéseket adott le Észak-Korea újabb határátlépése után

Hirdetés

Dél-Korea figyelmeztető lövéseket adott le Észak-Korea újabb határátlépése után

Csütörtök reggel több észak-koreai katona, akik a demilitarizált zónán belül, a középső frontvonalon dolgoztak, átlépték a katonai demarkációs vonalat, és rövid időre beléptek Dél-Koreába – írja az AFP hírügynökség.

Katonaságunk figyelmeztető lövései után az észak-koreai katonák észak felé vonultak vissza

– jegyezte meg a szöuli vezetés.

Hirdetés

Hasonló incidensek történtek június 9-én és kedden is. A szöuli hadsereg szerint mindkét behatolás véletlennek tűnt. Az atomfegyverekkel rendelkező Észak-Korea az elmúlt hónapokban megerősítette a határt, taktikai utakat épített ki és több aknát helyezett el.

Az 1950-től 1953-ig tartó koreai háború hivatalosan fegyverszüneti megállapodással és nem békeszerződéssel ért véget, így a két ország technikailag a mai napig hadban áll egymással. Azóta a dzsucse-eszmét követő Észak-Korea folyamatosan próbál borsot törni a demokratikus berendezkedésű déli szomszédja orra alá. Az elmúlt hetekben csaknem ezer hulladékkal, trágyával és egyéb dolgokkal megtöltött léggömböt küldtek át Dél-Korea területére. A kellemetlen incidenst követően Dél-Korea felfüggesztette az Észak-Koreával 2018-ban kötött, a katonai feszültség enyhítéséről szóló megállapodás valamennyi pontját.

Az Észak- és Dél-Korea közötti kapcsolat még tovább romlott, miután Kim Dzsongun észak-koreai vezető a héten vendégül látta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és kölcsönös védelmi megállapodást írtak alá. Válaszul a Dél-Korea egyik legnagyobb fegyverexportőre azt nyilatkozta, hogy át fogja gondolni azt a régóta fennálló politikát, amely megakadályozta, hogy közvetlenül fegyvert szállítsanak Ukrajnának.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/21/del-korea-eszak-korea-figyelmezteto-lovesek-hataratlepes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden már meg is nevezte, kinek az elnökjelöltségét támogatja, Donald Trump rögtön reagált – Minden, amit Joe Biden visszalépésével kapcsolatban tudni érdemes – kövesse az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …