2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Dekriminalizálták a heroint Kanada egyik tartományában, a magyar Drogkutató Intézet figyelmeztet

Hirdetés

Dekriminalizálták a heroint Kanada egyik tartományában, a magyar Drogkutató Intézet figyelmeztet

Mától Kanadában a 18 éves és idősebb brit kolumbiaiak összesen 2,5 grammnyi, az ország más területein tiltott kábítószert tarthatnak maguknál letartóztatás vagy büntetőeljárások kockázata nélkül. Az Ottawa és a tartomány által tavaly elfogadott szabályok szerint a rendőrség mostantól nem kobozza el a kábítószert, azt, akinél pedig megtalálják, nem kötelezik egészségügyi kezelésre. A kábítószerek előállítása, kereskedelme és exportja azonban továbbra is illegális marad.

A kemény drogok legalizációja az említett tartományi területen egy hároméves időtartamra korlátozódó kísérlet része. Ezzel a jogalkotónak kettős célja volt. 

  • Egyrészt így akarják enyhíteni a szerhasználók félelmét a letartóztatástól,
  • másrészt a túladagolás okozta halálesetek számának csökkenését remélik az új szabályozástól.

A mentesség nem terjed ki az általános és középiskolákra, repülőterekre, hajókra és a kanadai fegyveres erők tagjaira sem.

A 2026. január 31-ig tartó kísérlet keretében most olyan kemény drogokat legalizáltak, mint a heroin, a kokain, a morfium, az MDMA (ecstasy).

Hirdetés

E kemény drogok legalizációjával kapcsolatban a Drogkutató Intézet is megszólalt. Reagálásuk szerint a 2,5 grammos mennyiség az összes felsorolt kábítószerből halálos dózist jelenthet (a szintén dekriminalizált fentanilból például 0,0007 gramm bevitele a szervezetbe már szinte biztosan […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/01/kemeny-drog-legalizacio-kanada-heroin-dozis/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szakadár utáni hajtóvadászat 27 millió embert fosztott meg az internettől

A szakadár utáni hajtóvadászat 27 millió embert fosztott meg az internettől

Több mint 27 millió ember maradt internet nélkül a múlt szombat óta. A kormány előzetes …