2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Dánia szerint kerülendő a nem alapvetően szükséges utazás Magyarországra

Dánia szerint kerülendő a nem alapvetően szükséges utazás Magyarországra

Utazási figyelmeztetést adott ki Dánia a többi között Bulgáriára, Olaszországra és Lengyelországra – közölte a skandináv ország külügyminisztériuma csütörtökön az újonnan jelentett koronavírus-fertőzöttek számának növekedése nyomán.

A rendelkezés értelmében Dánia hatóságai arra kérik az ország állampolgárait, hogy ne utazzanak az említett országokba, ha az nem nélkülözhetetlen. Az utazási figyelmeztetés szombaton lép hatályba – tudatta a tárca egy közleményben. A döntés a szomszédos Svédország 11 régiójára, valamint Liechtensteinre, Litvániára, San Marinóra és a Vatikánvárosra is kiterjed. Az olyan országokba engedélyezett az utazás, ahol hetente legfeljebb 20 koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak átlagosan 100 ezer lakosra.

A koppenhágai kormány korábban azt tanácsolta állampolgárainak, hogy kerüljék a nem alapvetően szükséges utazást Nagy-Britanniába, Horvátországba, Franciaországba, Magyarországra, Hollandiába, Spanyolországba és Svájcba a növekvő fertőzési mutatók miatt.

Dánia március közepén lezárta határait a koronavírus-fertőzés terjedése megakadályozásának részeként, mindazonáltal azóta fokozatosan enyhített a korlátozásokon a legtöbb európai ország esetében.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/15/dani_utazas_figyelmeztetes_tanacs_magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Itt a kontaktroaming – kontaktkövető alkalmazások határok nélkül

Itt a kontaktroaming – kontaktkövető alkalmazások határok nélkül

Az Európai Bizottság uniós szintű rendszert hozott létre a koronavírus fertőzési láncainak megszakítását célzó tagállami …