2021. június 22., keddMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
2021.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Dánia nem látja szívesen a menekülteket

Hirdetés

Dánia nem látja szívesen a menekülteket

Dániában új jogszabályt fogadtak el, amely szerint a menedékkérőket egy Európai Unión kívül harmadik országba helyezik át, amíg felül nem vizsgálják az ügyüket – írja a bbc.com.

Bár a képviselők megszavazták a szociáldemokrata kormány tervét, az Európai Bizottság és a Dán Menekültügyi Tanács is aggodalmának adott hangot, egy civilszervezet pedig felelőtlenségnek tartja a lépést.

Az elmúlt években már többször szigorították a bevándorlási politikát Dániában, miután 21 ezer menedékkérő érkezett az országba 2015-ben.

Ha valaki menedékjogot kér Dániában, tudnia kell, hogy visszaküldik egy Európán kívüli országba, ezért bízunk benne, hogy nem próbálkoznak meg vele újra

Hirdetés

– mondta Rasmus Stocklund kormányszóvivő.

A tervek szerint a menedékkérők eseteit egy harmadik országban vizsgálnák felül, és a kérelmező ott kapna átmenetileg védelmet az eljárás végéig.

Az új jogszabály elfogadása mellett Dánia a közelmúltban migrációs megállapodást írt alá Ruandával, amely arra enged következtetni, hogy ott hoznák létre azokat a létesítményeket, ahol a menedékkérőket átmenetileg elhelyeznék.

Dánia volt az első európai ország, amely több mint 200 szíriai menekült tartózkodási engedélyét visszavonta két […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/04/dania-sziria-menekultek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Beadták az első, Karikó Katalin által fejlesztett rák elleni vakcinát

Beadták az első, Karikó Katalin által fejlesztett rák elleni vakcinát

Megkapta az első beteg a Karikó Katalin által elindított első rák elleni kísérleti vakcinát. Karikó …