2020. december 2., szerdaMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Csehországban kezd összeomlani az egészségügyi ellátás

Hirdetés

Csehországban kezd összeomlani az egészségügyi ellátás

Naponta több mint ezer egészségügyi dolgozó fertőződik meg – ismerte el a CNN-nek Milan Kubek, a Cseh Orvosi Kamara elnöke, kiemelve, hogy ilyen kihívással még nem szembesült az ottani egészségügyi rendszer. Mostanra Csehországban a legmagasabb a koronavírus miatti megbetegedési és halálozási ráta az EU-tagországokban: az elmúlt 14 napban 1448,7 új esetet regisztráltak százezer lakosra vetítve az Európai Járványügyi Központ adatai szerint, a halálozási arány pedig ugyancsak 100 ezer lakosra vetítve 13,5-re ugrott. 

Az egészségügyi ellátórendszer igyekszik új kapacitásokat beállítani,

Prágában és Brnóban is tábori kórházakat létesítenek rohamtempóban, az intenzív osztályok pedig kezdenek betelni, ráadásul egyre több egészségügyi dolgozó esik ki.

Hirdetés

Már a brnói tábori kórház személyzetének feltöltéséhez is külföldi segítséget remélnek, jelenleg Németországgal, Lengyelországgal és a Vöröskereszttel tárgyalnak az ügyben. 

Az orvosi kamara és a cseh egészségügyi miniszter hazahívja külföldön praktizáló orvosait, hogy segítsék a 10 milliós ország vírus elleni […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/29/koronavirus_csehorszag_egeszsegugy_ellatas_tulterheles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Idén a franciák se nagyon fognak síelni

Miután a franciaországi sífelvonók a koronavírus-járvány miatt az év végi ünnepek idejére nem nyithatnak ki, …