2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Csehországban is gyorsan terjed a koronavírus-járvány

Csehországban is gyorsan terjed a koronavírus-járvány

Csehországban már 1447 új igazolt koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki pénteken a laboratóriumi vizsgálatok. Ez hatvanöttel több mint az eddigi legmagasabb, egy nappal korábbi esetszám– olvasható a prágai egészségügyi tárca honlapján szombaton reggel megjelent legfrissebb adatokból. A napi új igazolt fertőzések száma kedden lépte túl első ízben az ezret, és azóta folyamatosan emelkedik.

Soha nem volt ilyen magas az aktív igazolt fertőzöttek száma. A 12 260 megbetegedett többségénél azonban enyhe a kór lefolyása. A kórházakban Covid-19-betegséggel jelenleg már 264 embert kezelnek, ami a duplája az egy hónappal ezelőtti számnak, több mint hatvan beteg állapota súlyos. Csehországban 450 ember halálát követelte eddig a járvány – idéz az MTI az adatokból. 

Március elsejétől, amikor az első fertőzöttet Csehországban regisztrálták, péntekig 33 860 koronavírus-fertőzöttet mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok. Az érintettek mintegy kétharmada már meggyógyult. A napi laboratóriumi tesztek száma az utóbbi időben 15 ezer körül mozog. A pozitív esetek aránya hétfőn öt százalék, csütörtökön pedig már kilenc százalék volt. A pénteki adatot még nem közölték.

Látogató a Pavel Stastny cseh tervezõ által tervezett védõmaszkok kiállításán Prágában 2020. szeptember 10-én.

Látogató a Pavel Stastny cseh tervezõ által […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/12/covid-19_csehorszag_jarvany_fertozes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egy beteg életébe került a hackertámadás

Egy elvétett hackertámadás következtében álltak le egy düsseldorfi kórház informatikai rendszerei. Emiatt egy sürgős felvételre szoruló …