2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Csehország megerősíti partnerségét Tajvannal, de tiszteletben tartja az egy Kína elvét

Hirdetés

Csehország megerősíti partnerségét Tajvannal, de tiszteletben tartja az egy Kína elvét

A kormányfőt azért kérdezték a cseh–kínai viszonyról, mert a pekingi diplomácia nyíltan bírálta azt a tényt, hogy Petr Pavel szombaton megválasztott új cseh köztársasági elnök hétfőn mintegy negyedórás telefonbeszélgetést folytatott Caj Jing-ven tajvani elnökkel. Peking Tajvant Kína részének tekinti az egy ország, két rendszer elv alapján.

Hagyományosan jó kapcsolataink vannak a demokratikus Tajvannal gazdasági, oktatásügyi és kutatási területeken. Ez jó dolog. Ugyanakkor Csehország tiszteletben tartja és elismeri az egy Kína elvét. Ezen semmi sem változtat

– mondta Petr Fiala arra a kérdésre válaszolva, hogy Pavel telefonbeszélgetése a tajvani elnökkel nem ártott-e Csehországnak.

Petr Pavel a beszélgetésben arról biztosította Caj Jing-vent, hogy Csehország és Tajvan is osztják a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket. Petr Pavel elmondta a tajvani elnöknek: bízik abban, hogy lehetőségük lesz személyesen is találkozni.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/31/csehorszag-petr-fiala-kina-tajvan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Súlyosan megsebesített a fején egy fiatal lányt a vonaton őrjöngő baltás ámokfutó

Súlyosan megsebesített a fején egy fiatal lányt a vonaton őrjöngő baltás ámokfutó

A tinédzsert kórházba szállították. Az első hírek szerint az utas nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, tette …