2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Csaknem kétezer külhoni szervezet nyert el támogatást

Hirdetés

Csaknem kétezer külhoni szervezet nyert el támogatást

Potápi Árpád János, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár kedden az MTI-vel közölte: 2024 az együttműködő nemzet éve a nemzetpolitikában. Ennek jegyében hirdették meg a külhoni magyar szervezeteknek szóló pályázati felhívást idén márciusban.

A pályázat célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való kapcsolatai fejlesztésének előmozdítása, valamint magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése volt.

A kiírásra a magyarság szülőföldön való boldogulása szempontjából meghatározó tevékenységet folytató szervezetek nyújthattak be pályázatot működésük, fejlesztéseik és eszközbeszerzéseik támogatására, valamint programjaik és rendezvényeinek megvalósítására. A pályázat keretösszege 2 milliárd forint volt, az egy pályázattal elnyerhető összeg pedig maximum 2 millió forint – ismertette az államtitkár.

Hirdetés

A támogatható célok között szerepelt az infrastrukturális fejlesztés és eszközbeszerzés, képzőművészeti alkotások (szobor, emlékjel, emléktábla) létrehozása, magyar nyelvű írott és elektronikus sajtó, könyvkiadás, oktatási-nevelési, kulturális és hagyományőrző programok, rendezvények, fesztiválok, valamint szórványprogramok, hitéleti, egyházi, ifjúsági és sportprogramok segítése.

Csaknem 2000 nyertes pályázat

A felhívásra 2161 pályázat érkezett, ezek közül 1922 nyert el támogatást. A nyertes pályázatok közül Erdélyből 1028, a Felvidékről 453, a Vajdaságból 218, Kárpátaljáról 164, Horvátországból 41, Szlovéniából 18 érkezett.

A támogatást elnyert projektek között szerepel például

  • a Kolozsvári Magyar Diákszövetség programjainak megvalósítása,
  • a 14. Brassói Magyar Napok szervezésének támogatása,
  • a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház iskolabuszprogramja,
  • az óbecsei Petőfi Sándor Magyar […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/25/potapi-arpad-kulhoni-magyarsag-egyuttmukodo-nemzet-program-tamogatas-nyertesek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden már meg is nevezte, kinek az elnökjelöltségét támogatja, Donald Trump rögtön reagált – Minden, amit Joe Biden visszalépésével kapcsolatban tudni érdemes – kövesse az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …