2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Csák János: Tovább kell erősíteni kell a magyar–német innovációs együttműködést

Hirdetés

Csák János: Tovább kell erősíteni kell a magyar–német innovációs együttműködést

Csák János a német fővárost kereste fel elsőként miniszterként, az első hivatalos kétoldalú találkozója pedig német partnerével történt. Ezzel kapcsolatban a közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte: azt kívánja, hogy a magyarnémet kapcsolatok minden területét ugyanolyan „együttműködés és jóindulat jellemezze, mint az innovációt” – írja az MTI.

Mint mondta, egyetértettek német partnerével, hogy „a kutatás-fejlesztésben nem elegendő az, hogy kiéljük a kíváncsiságunkat, hanem meg kell közelítenünk az amerikaiakat, akik egy ideából nagyon gyorsan tudnak terméket csinálni”.

Európa jövője azon múlik, hogy el tudjuk-e terjeszteni ezt az innovációs kultúrát

– nyomatékosította Csák János, hozzátéve: ha ez nem sikerül, akkor „le fogunk maradni”, hiszen Amerika és Kína „hatalmas lépésekkel halad előre”.

Hirdetés

Rámutatott: közismert, hogy Magyarországon az exportban, az importban és a külföldi tőkebefektetésekben is kimagasló, 25 százalékos a német részarány. Azonban az innováció területéért az előző kormány idején felelős miniszter, Palkovics László „hatalmas lépéseket” tett azért is, hogy „a magyar gazdasági ökoszisztémába szervesen beépüljenek az innovációban és a gyártási kultúrában élen járó német vállalatok”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/01/csak-janos-berlin-nemetorszag-innovacios-egyuttmukodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tűzszünet helyett folytatódott a kíméletlen rakétaháború, végül mégis elfogadták a feltételeket

Tűzszünet helyett folytatódott a kíméletlen rakétaháború, végül mégis elfogadták a feltételeket

A katonai rádió palesztin és egyiptomi forrásokra hivatkozva jelentette be a fegyverszünetet a péntek óta …