2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Covid-gyilkos tablettát és orrspray-t vizsgálnak

Hirdetés

Covid-gyilkos tablettát és orrspray-t vizsgálnak

Az Oravax sajtóközleményében tudatta, hogy az embereken folytatott klinikai vizsgálatok első szakasza reményei szerint júniusig megkezdődhet.

Ez egy védőanyag kifejlesztésének legkorábbi szakasza. A siker nem garantált, de ha a kutatások eredményesek lesznek, akkor is legalább további egy évig tart a tabletta engedélyezése (emlékeztetőül: a Moderna 2020 márciusában, a Pfizer pedig 2020 májusában kezdte meg védőoltásának klinikai vizsgálatát emberek bevonásával).

Az Oravax egyébként az izraeli–amerikai Oramed és az indiai Premas Biotech közös vállalkozása.

Hirdetés

A szájon át bevihető védőanyag a koronavírus elleni vakcinák „második nemzedéke”, amely könnyebben beadható, és terjesztése is egyszerűbb.

„Az orális védőanyag lehetővé teszi, hogy az emberek otthonukban alkalmazzák a védekezés új formáját” – idézi a közlemény Nadav Kidront. Az Oramed vezérigazgatója a The Jerusalem Postnak elmondta:

a tabletta közönséges hűtőben szállítható és szobahőmérsékleten tárolható.

Paul Hunter, a Kelet-angliai Egyetem professzora óvatosságra int, és alapos vizsgálatokat szorgalmaz, ugyanakkor hozzátette, hogy

a tabletta megváltás lehet azok számára, akik rettegnek a tűszúrástól.

„A vakcina általában hatásosan megelőzi a súlyos betegség kialakulását, viszont nem annyira hatásos a fertőzés megelőzésében” – nyilatkozta Hunter.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/04/anticovid-tabletta-orrspray/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

A várakozásoknak megfelelően Miguel Díaz-Canel államfőt választották meg Kuba legbefolyásosabb tisztségére, a Kubai Kommunista Párt első …