2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / CNN: Orbán Viktor miatt a médiának a legjobb formáját kell hoznia a CPAC-rendezvényen

Hirdetés

CNN: Orbán Viktor miatt a médiának a legjobb formáját kell hoznia a CPAC-rendezvényen

„Az egyes demokráciaszakértők szerint a szélsőjobb felé való menetelés ebben az amerikai demokráciára veszélyes pillanatban elengedhetetlenné teszi, hogy a média a legjobb formáját hozza a magyar vezetőnek a héten Dallasban megrendezett Konzervatív Politikai Akciókonferencián (CPAC) való megjelenéséről szóló tudósításában” – indítja elemzését David Zurawik, a CNN elemzője.

Mióta hatalomra került, Orbán kormánya „szinte lehetetlenné tette a menedékjoghoz való hozzáférést, beavatkozott a független médiába és a tudományos életbe, támadást indított a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség tagjai ellen, és aláásta a nők jogait” – olvasható a Human Rights Watch World 2021-es jelentésében. Még saját 12 lépéses forgatókönyve is van a hatalom megszerzésére és megtartására, amelyet a májusi CPAC-gyűlésen ismertetett.

A liberális médiának körültekintően és óvatosan kell kezelnie Orbán Viktort

Jennifer Dresden, a Protect Democracy szóvivője jelentésében arra szólított fel, hogy a média „óvatosan és kontextusban kezelje” az Orbánról szóló tudósításokat:

Ez a kísérlet, hogy Orbán Magyarországát modellként állítsák be, már több mint egy éve egyre erősödik, és ez aggasztó. Az akadémiai és agytrösztök által végzett kutatások egyértelműek: Magyarország már több mint egy évtizede halad ezen a fokozatos úton a tekintélyelvűség felé, és Orbán Viktor nagyon-nagyon pontosan követte a forgatókönyvét olyan módon, ami miatt mindenkinek aggódnia kellene.

Hirdetés

A jelentés szerint a tekintélyelvű hatalom megszerzéséhez használt lépések a média ellenőrzésétől az erőszak szításáig és a választások megvesztegetéséig terjednek. A CPAC-on Orbánról szóló tudósításnak „tartalmaznia kell azt a tényt, hogy Magyarországon a média túlnyomó többségét a kormány vagy a kormány szövetségesei ellenőrzik” – mondta Dresden.

A jelentésnek ki kellene térnie „a választási rendszerben végrehajtott változtatásokra is, amelyek a kormánypártnak az ellenzéki pártok rovására hatalmas előnyt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/04/orban-viktor-cpac-rendezveny-dallas-cnn/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lélegeztetőgépen tartják és elveszítheti egyik szemét a világhírű író, Salman Rushdie

A rendőrség őrizetbe vette a késelés elkövetőjét, a gyanúsított a 24 éves Hadi Matar, aki …