2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / CNN: Fogynak az Ukrajnának szánt amerikai fegyverek

Hirdetés

CNN: Fogynak az Ukrajnának szánt amerikai fegyverek

Az amerikai portálnak három névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselő beszélt arról, hogy a télhez közeledve néhány, Ukrajnának szállított fegyver- és lőszertípusból kezdenek kifogyni a felhalmozott készleteik. Közlésük szerint

ELSŐSORBAN A 155 MILLIMÉTERES TÜZÉRSÉGI LÖVEDÉKEKBŐL, VALAMINT A VÁLLRÓL INDÍTHATÓ STINGER LÉGVÉDELMI RAKÉTÁKBÓL VAN HIÁNY.

Hirdetés

Ezek mellett van még néhány más típusú eszköz is, amelyből nem tudnak eleget gyártani: ezek közé tartoznak a HARM radarromboló rakéták, az MLRS rakéták, valamint a Javelin vállról indítható tankelhárító rakéták.

Évekig eltarthat a háború, nem erre számítottak 

A CNN felidézte, hogy az afganisztáni konfliktus vége után visszaesett a fegyvergyártás volumene az Egyesült Államokban. A háború kezdete óta viszont ismét növekedett a legyártott eszközök mennyisége, de az, hogy Ukrajnát hónapokon keresztül támogassák, még így is nagy terhet ró az amerikaiakra. 

Egyre nehezebb és nehezebb lesz. Ez olyan háború, amelyről azt hittük, napok alatt véget ér, de most úgy fest, hogy évekig eltart. Ma, amikor a globális ellátási láncok akadoznak, a Nyugatnak nagyon nehéz lesz kielégítenie ezeket a szükségleteket

– mondta erről a CNN-nek Mike Quigley, a képviselőház hírszerzési bizottságának tagja. Mindeközben a Pentagon szóvivője, Patrick Ryder azt mondta a portálnak, hogy az Egyesült Államok addig támogatja Ukrajnát, „ameddig csak szükséges”.

A CNN-nek nyilatkozó tisztviselők azt is közölték, hogy az ukrajnai fegyverszállítások egyelőre nem befolyásolták az amerikai hadsereg felszereltségét, de azt sem zárták ki, hogy ez a jövőben megváltozik, és a saját tartalékaikból is elkezdenek küldeni az ukránoknak (elmondásuk szerint jelenleg is vita tárgya a Pentagonban, hogy be merjék-e vállalni ezt). 

A portál idézte Mark Canciant, a Center for Strategic and International Studies (CSIC) amerikai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/17/orosz-ukran-haborus-egyesult-allamok-tamogatas-fogynak-a-fegyverek-loszerek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Robert Fico volt szlovák kormányfő és Szijjártó Péter …