2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Cirkuszol Magyarország brüsszeli ellensége, az energiavámpír uniós biztos

Hirdetés

Cirkuszol Magyarország brüsszeli ellensége, az energiavámpír uniós biztos

A november 6-án kezdődött világkonferencián nem azt az eredményt érte el Frans Timmermans uniós biztos, amit szeretett volna, a csalódottságának pedig hangot is adott. A sajtónak azt mondta, hogy meglátása szerint túl kevés a klímavédelem érdekében tett erőfeszítés, pedig “biztosítani kell hogy a globális felmelegedést 1,5 fokra korlátozzuk”. Arra is figyelmeztetett, hogy az EU kész kilépni a klímatárgyalások alól, ha nem sikerül kielégítő eredményt elérni. Igaz, Timmermans megjegyezte azt is, hogy “inkább ne legyen eredmény”, mint “rossz eredmény” szülessen.

Timmermans szerint jóval kevesebbet kellene fűtenie az embereknek és a zuhanyzást is minimálisra kellene csökkenteni. De véleménye szerint arra sincs szükség feltétlenül, hogy kimossák a ruhákat, mondván hogy elég csak kiszellőztetni azokat. Az autósoktól pedig azt kérte, hogy inkább biciklivel járjanak, ezzel is sokat tehetnek azért, hogy Európa ne függjön az orosz energiahordozóktól.

Azt azonban kevesen tudják, hogy Brüsszeltől mindössze másfél órányi autóútra található Frans Timmermans luxusvillája, ami jól mutatja, hogy a zöld politikáért felelős alelnök bort iszik, és közben vizet prédikál.

Az 1937-ben épült többszintes ingatlan első ránézésre akár egy hotel is lehetne, a házban ugyanis 12 szoba található. A ház “G” energiabesorolású címkével rendelkezik, ami az egyik legrosszabb az Európai Uniós skálán. Vagyis, a ház lakói annyi energiát használnak el, hogy egyes európai államokban akár bontásra is ítélhetnék. Az energiaélősködő ráadásul úgy követeli, hogy az embereknek sürgősen át kell állniuk az – átlag polgár számára megfizetethetetlen – megújuló energiaforrásokra, hogy ő maga nem vette a fáradtságot arra, hogy napelemmel szerelje fel a házát, vagy egyéb módon javítson az energiabesoroláson.

Hirdetés

A házat mintegy 500 ezer euróért vásárolta 12 évvel ezelőtt, a mostani értéke pedig akár az egymillió eurót is elérheti. Sőt, korábban a Brüsszel mellett lévő Tervurenben is élt, ahol gyakran osztott meg fotókat egy olyan házból, amelynek hatalmas medencéje van és amelyet nem kevés energiába kerülhetett fenntartani.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20221119-cirkuszol-magyarorszag-brusszeli-ellensege-az-energiavampir-unios-biztos.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Robert Fico volt szlovák kormányfő és Szijjártó Péter …