2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Célzottan a tüntető nők arcát és nemi szervét lövi az iráni karhatalom

Hirdetés

Célzottan a tüntető nők arcát és nemi szervét lövi az iráni karhatalom

Az orvosok és ápolók − akik hogy elkerüljék a letartóztatást, titokban kezelik a tüntetőket − elmondták, hogy először azután figyeltek fel erre a gyakorlatra, hogy észrevették, hogy a nők gyakran más sérülésekkel érkeznek, mint a férfiak, akiknek gyakrabban a lábukba, a fenekükbe és a hátukba lőtték a söréteket − írja riportjában a The Guardian

Miközben az internet elsötétítése miatt a tüntetők elleni véres fellépés nagy része rejtve maradt, az orvosok által a lapnak átadott fotókon az egész testen sebek láthatók az úgynevezett madársörétektől, amelyeket a biztonsági erők közelről lőttek ki az emberekre. A fotók némelyikén olyan emberek láthatók, akiknek több tucat apró sörét fúródott mélyen a húsába.

A The Guardian tíz egészségügyi szakemberrel beszélt, akik figyelmeztettek a sérülések súlyosságára, amelyek több száz iráni fiatalnak okozhatnak maradandó károsodást. A nők, férfiak és gyermekek szemét érő lövések különösen gyakoriak − mondták.

Az egyik orvos a központi Iszfahán tartományból azt mondta, hogy szerinte a hatóságok különböző módon célozzák a férfiakat és a nőket,

Hirdetés

mert el akarják pusztítani ezeknek a nőknek a szépségét.

„Kezeltem egy húszas évei elején járó nőt, akinek két golyó a nemi szervét érte. Tíz másik golyó a belső combjába fúródott. Ezt a tíz golyót könnyen eltávolították, de az a két golyó kihívást jelentett, mert a húgycső és a hüvelynyílás közé ékelődött − mondta az orvos. – Komoly volt a hüvelyi fertőzés veszélye, ezért megkértem, hogy menjen el egy megbízható nőgyógyászhoz. Azt mondta, hogy éppen tiltakozott, amikor egy körülbelül tízfős, biztonsági ügynökökből álló csoport körbeállta, és a nemi szervébe és a combjába lőtt.”

A tapasztalataitól traumatizált orvos − aki a cikkben idézett összes egészségügyi szakemberhez hasonlóan a megtorlástól való félelem miatt névtelenséget kérve beszélt − elmondta, hogy nehezen tudta feldolgozni a stresszt és a fájdalmat, amelynek szemtanúja volt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/12/09/nok-orvosok-serulesek-iran-tuntetesek-mahsa-amini/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A korrupcióból kimaradt baloldali EP-képviselők is szégyellik magukat a brüsszeli botrány miatt

A brüsszeli korrupciós botrány egyre dagad, és míg az igazságszolgáltatás teszi a dolgát, addig a …