2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Cári esküvőt tartanak Szentpéterváron, a Romanov-ház egyik leszármazottja házasodik

Hirdetés

Cári esküvőt tartanak Szentpéterváron, a Romanov-ház egyik leszármazottja házasodik

Pénteken száz éve nem látott eseménynek lehetnek szemtanúi a szentpéterváriak: a Romanov-ház egyik leszármazottja tesz tanúvallomást szerelméről ország-világ előtt. 

A 40 éves Georgij (György) Mihajlovics Romanov nagyherceg ünnepélyes keretek között köti be Victoria Romanovna Bettarini fejét a Szent Izsák székesegyházban, másfél ezer vendég előtt. Jóllehet, a Romanov-ház számos tagjához méltóan Európában felnőtt, 40 éves György és a 39 éves Bettarini már férj és feleség (ezért is Romanovna az asszony), Moszkvában házasságot kötöttek már egy anyakönyvi hivatalban. 

Az egyházi esküvőnek inkább szimbolikus jelentősége van, hiszen Victoria felvette az orosz ortodox hitet, ráadásul a Romanov cárok anno nemcsak az ország, de az egyház feje is voltak. Eljegyzésüket nem véletlenül tartották abban a monostori kápolnában, ahol a Romanov-dinasztia első uralkodóját, Mihail Fedorovics Romanovot cárrá választották. A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/30/oroszorszag-szentpetervar-car-romanov-dinasztia-kiralyi-eskuvo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők hozzátartozóit fogadta, pénzt adott, illetve földet ígért nekik a Szirádzsuddín Hakkáni, az afganisztáni …