2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Capitoliumi támadás: egy rendőr és a merénylő is meghalt

Hirdetés

Capitoliumi támadás: egy rendőr és a merénylő is meghalt

Helyi idő szerint péntek délután lezárták a Capitolium épületét és környékét Washingtonban. A Capitolium rendőrség hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy 

EGY JÁRMŰVEL PRÓBÁLTAK ÁTHAJTANI AZ ÉPÜLETEGYÜTTEST VÉDŐ BARIKÁD ÉSZAKI RÉSZÉN. A GYANÚSÍTOTT KÉT RENDŐRT ÜTÖTT EL, MINDKÉT SZOLGÁLATOT TELJESÍTŐ TISZT MEGSÉRÜLT, ŐKET KÓRHÁZBA VITTÉK.

Hirdetés

A sofőr miután kiszállt a kocsiból, egy késsel hadonászott. A Capitolium biztonsági szolgálata ezt követően meglőtte, majd őrizetbe vette az elkövetőt.

Az AP korábban arról írt, hogy az egyik rendőrnek súlyosak a sérülései. Később azt írták, 

Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházának demokrata párti elnöke elrendelte, hogy a Capitolium zászlóit eresszék félárbócra a meggyilkolt rendőrre emlékezve.

Jelenleg a Capitoliumban dolgozók nem hagyhatják el az épületet, és senki nem is mehet be. A CNN azt írja, egy mentő és egy helikopter is érkezett a helyszínre.

2021-04-02T182355Z 635286783 RC2UNM983ABO RTRMADP 3 USA-CAPITOL-

Fotó: Erin Scott

A kongresszus ülésezési szünetet tart, képviselők nem tartózkodnak az épületben. Joe Biden elnök sem tartózkodik az épületben: már elhagyta a fővárost, a Camp Davidben lévő elnöki rezidencián tölti az ünnepet.

Az incidens pont azon a helyen történt, ahol a szenátorok beérkeznek a Capitolium együttesébe gépjárművel, vagy átsétálnak az irodáikból szavazásra. A Nemzeti Gárda pajzsokkal, teljes felszerelésben vonult a barikádhoz.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/02/capitolium-cnn-washington-rendorseg-cnn/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

A várakozásoknak megfelelően Miguel Díaz-Canel államfőt választották meg Kuba legbefolyásosabb tisztségére, a Kubai Kommunista Párt első …