2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Budapestre jön az orosz külügyminiszter, Szputnyik-gyárat ígér Magyarországnak

Hirdetés

Budapestre jön az orosz külügyminiszter, Szputnyik-gyárat ígér Magyarországnak

Az orosz diplomácia vezetője a kormánypárti napilap újságírójának írásban feltett kérdéseire válaszolva elmondta,

Oroszország olyan volumenben és olyan mélységben kész a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztésére Magyarországgal, amilyenre a magyar vezetők késznek mutatkoznak.

Hirdetés

Szergej Lavrov emlékeztetett: miután az Európai Unió 2014-ben korlátozó intézkedéseket vezetett be Oroszország ellen, az Oroszország és az EU közötti árucsere-forgalom kevesebb mint felére esett vissza. Amíg annak értéke 2013-ban 417,7 milliárd dollárt tett ki, 2020-ban már csak 192,2 milliárdot. A külügyminiszter szerint ennek nemcsak Magyarország látta kárát, hanem más európai országok is, viszont az uniós szankciók a kelet-európaiakat sújtják a legfájdalmasabban, az európai nagyok még kamatoztatni is tudják a maguk javára a kialakult helyzetet.

Szergej Lavrov az interjúban emlékeztetett arra, hogy Magyarország az első és egyelőre az egyetlen uniós ország, amely engedélyezte az orosz Szputnyik V vakcinát, és jelentős tételt is vásárolt abból. Mint mondta, jelenleg vizsgálják a vakcina magyarországi gyártásának lehetséges módját.

Az orosz külügyminiszter arra a kérdésre, hogy miután Orbán Viktor tavalyi moszkvai útja meghiúsult, mikor találkozhat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, azt felelte, hogy a koronavírus-világjárvánnyal kapcsolatos kockázatok miatt 

a két vezető a közvetlen párbeszédét a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/23/budapestre-jon-az-orosz-kulugyminiszter-szputnyik-gyarat-iger-magyarorszagnak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Nem hisz újabb hidegháborúban az amerikai elnök. Egy magas rangú washingtoni kormányzati tisztségviselő szerint Joe …