2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Búcsút vettek a világ legnagyobb úszó éttermétől

Hirdetés

Búcsút vettek a világ legnagyobb úszó éttermétől

A hét elején végleg búcsút vettek Hongkongban a Jumbo Kingdomtól, a város egyik fő nevezetességétől, a hatalmas úszó étteremtől. A helyiek Aberdeen kikötőjében gyűltek össze, hogy búcsút intsenek a háromszintes, mintegy 80 méter hosszú hajónak, amely gigantikus zöld és piros neonkivilágításával lett Hongkong egyik ikonikus nevezetessége az elmúlt 45 évben. Mint ahogyan a CNN beszámolt róla, mintegy fél évszázadon át a Jumbo számított a világ legnagyobb úszó éttermének, amelynek testvérhajója az 1952 óta üzemelő Tai Pak volt. Az elmúlt években azonban már csak a Floating Restaurant, vagyis a fő hajó volt az, amelyik ténylegesen üzemelt.

Maga az úszó étteremkomplexum egy majdnem negyven méter hosszú konyhahajóból, illetve nyolc kisebb komphajóból állt, amelyek az étterem és a part között szállították a vendégeket, mivel a Jumbónak nem volt közvetlen kapcsolata a szárazfölddel. 

AZ ÉTTEREMBEN FELSZOLGÁLT ÉTELEK MINŐSÉGE a kritikusok szerint elég SOKSZOR HAGYOTT MAGA UTÁN KÍVÁNNIVALÓT, de nem is az volt a cél, hogy a luxuséttermek SZÍNVONALÁT NYÚJTSÁK.

Hirdetés

Az étteremben felszolgált ételek többsége rizsből, tengeri herkentyűkből, kagylókból, valamint tésztafélékből állt. A Jumbo filozófiájának köszönhetően fontos volt, hogy az alapanyagok mindig frissek legyenek, csakis aznapi fogás kerülhetett a vendégek tányérjára. Az étterem azért, hogy minél több vendéget csábítson a hajóra, legtöbbször ingyenes transzfert biztosított Aberdeen kikötőjéből. 

Filmekben is feltűnt az úszó étterem

Az étterem fénykorában több olyan világhírű filmben is megjelent, mint a Bruce Lee főszereplésével készült A sárkány közbelép vagy A főzés istene, illetve az egyik Pókember-film. 

A helyet olyan hírességek is meglátogatták, mint II. Erzsébet […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/19/bucsut-intettek-a-vilag-legnagyobb-uszo-ettermetol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …