2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Brüsszelnek nem tetszik, ahogy a kormány beosztaná az uniós forrásokat

Hirdetés

Brüsszelnek nem tetszik, ahogy a kormány beosztaná az uniós forrásokat

A Népszava értesülései szerint késhet a „normál” hétéves uniós költségvetés magyar forrásainak felhasználása, ugyanis a kormány leghamarabb ősszel nyújthatja be az ehhez szükséges Partnerségi Megállapodást. Ezt június 30. óta bármikor megtehette volna, mostanáig azonban ez nem történt meg – teszi hozzá a lap.

A Partnerségi Megállapodás részletesen tartalmazza, hogy a tagállamok milyen formában szeretnék felhasználni a hét év során nekik járó pénzeket, vagyis milyen területekre milyen szempontok szerint költenének.

A Népszava úgy tudja, az erről folyó viták a kormány és az Európai Bizottság között elhúzódtak, ráadásul nagyon komoly kérdésekben állnak nagyon messze az álláspontok egymástól. Az EB kevesli azt a pénzt, amit a kormány a képzésre, humánerőforrás-fejlesztésre költene, azonban túlzottan nagynak tartja az infrastruktúra-fejlesztésre, elsősorban az út- és vasútépítésre fordítani kívánt összeget.

Hirdetés

A lap azt írja, hogy a kormány honlapján elérhető, 35 oldalas „Magyarország Partnerségi Megállapodása a 2021–2027 időszakra vonatkozó kohéziós források felhasználásáról” című koncepció kevés konkrétumot árul el az Orbán-kabinet hétéves elképzeléseiről: […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/30/brusszelnek-nem-tetszik-ahogy-a-kormany-beosztana-az-unios-forrasokat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkoltak egy 28 éves londoni tanárnőt, tart a hajtóvadászat

Brutálisan meggyilkoltak egy 28 éves londoni tanárnőt, tart a hajtóvadászat

Meggyilkoltak Londonban egy 28 éves tanárnőt, Sabina Nessát, a rendőrség tájékoztatása szerint egy mindössze ötperces …