2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Brüsszel felszólította Magyarországot, hogy gondolja át a globális minimumadó vétóját

Hirdetés

Brüsszel felszólította Magyarországot, hogy gondolja át a globális minimumadó vétóját

Az olasz biztos elmondta: a globális minimumadó bevezetésére vonatkozó európai uniós irányelvnek közös célnak kell lennie az unióban, ez fontos mind a gazdaság és a társadalom szempontjából. Októberben ezzel még minden uniós tagállam egyetértett, egyhangúság alakult ki – szögezte le.

Mint mondta, az Európai Bizottság olyan irányelvjavaslatot próbált kidolgozni, amely minden tagország számára megfelelő, ugyanakkor egyetlen tagállam, Magyarország az utolsó percben nem volt hajlandó támogatni. Hozzátette, hogy a magyar kormány az ukrajnai háború gazdasági hatásaira hivatkozott, amikor úgy döntött, hogy nem fogadja el a javaslatot, és felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi helyzet minden tagállamra hatással van.

Éppen ezért olyan intézkedésekre lenne szükség, amelyek bevételt termelnek az EU számára, hogy megvédjük a polgárokat a háború hatásaival szemben. A 15 százalékos társaságiadó-kulcs bevezetése hatalmas hasznot jelentene, miért fosztanánk meg ettől magunkat?

Hirdetés

– tette fel a kérdést.

Majd kifejtette: minimumadóra szükség van, garantálni kell, hogy az óriáscégek ott fizessék az adót, ahol a profitot termelik. Az EU-nak meg kell hallgatnia a polgárok igényeit, és eleget kell tennie azoknak, az ezzel kapcsolatos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/23/globalis-minimumado-veto-magyarorszag-eu-csucs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lövöldözés volt Koppenhágában, többen megsebesültek

Lövöldözés volt Koppenhágában, többen megsebesültek

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. Egyelőre nem …