2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Botrány a bécsi tüntetésen: Heil Hitler után köpték le a fekete nőt

Hirdetés

Botrány a bécsi tüntetésen: Heil Hitler után köpték le a fekete nőt

Mint megírtuk, szombaton tízezrek vonultak utcára Bécsben, hogy az eddigi legszigorúbb járványügyi korlátozások ellen tüntessenek. A kijárási tilalommal és lezárásokkal járó drákói intézkedéseket a 66 százalékban átoltott Ausztriában pont a vírus rohamos terjedése indokolja, és mint tudni illik, tömegben érzi magát a legjobban a kórokozó. 

Ehhez képest alig viseltek maszkot a tüntetők, akiknek – osztrák sajtójelentések szerint – a jelentős része jobboldali csoportok és pártok hívószavára vonult utcára, sokan ráadásul Bécsen kívülről érkeztek. Ironikus, hogy a korlátozások nyomán diktatúrát kiáltó Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője, Herbert Kickl beszéddel készült a tiltakozásra, de koronavírusos lett, és így otthon kellett maradnia. 

Amellett, hogy sokan a belügyminiszter és az kancellár akasztásáról, de legalábbis börtönbe vetéséről szóló kívánalmaiknak adtak hangot, az oltás- és lezárásellenesek között nemzetközi trenddé vált náci szimbolika is megjelent a tüntetéseken. A nácik rendszerét emlegető tüntetők áldozatként tekintenek magukra, és az ellenük irányuló „elnyomást” így egyenértékűnek tartják a nácik bűneivel. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/21/becsi-tuntetes-elobb-szalutaltak-neki-majd-lekoptek-az-afrikai-not/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szigorított a beutazási szabályokon a londoni kormány mától

Szigorított a beutazási szabályokon a londoni kormány mától

Akik Angliába utaznak, azoknak ismét PCR típusú koronavírus-szűrésnek kell alávetniük magukat megérkezésük után. A negatív …