2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Börtönbüntetésre ítélték a Stop Soros kitalálóját

Börtönbüntetésre ítélték a Stop Soros kitalálóját

A Magyarországon tartózkodó Nikola Gruevszkit nem jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélte az észak-macedón bíróság – tudta meg a Szabad Európa Rádió. A macedón exminiszterelnök 2018-ban menedékjogot kapott Magyarországon, akkor luxusautók jogellenes vásárlásáért ítélték el jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre.

Gruevszkit 2018 októberének elején egy miniszterelnöksége alatt elkövetett, 600 ezer eurónyi kárt okozó korrupciós bűncselekmény miatt a macedón bíróság jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, az exminiszterelnök azonban

a végrehajtás elől Magyarországra szökött, és azóta Budapesten tartózkodik.

A most lezárt eljárásban az újabb vád szerint Gruevszki 2013-ban utasítást adott arra, hogy tüntetők törjenek be a szkopjei fővárosi önkormányzatba, és akadályozzák meg, hogy politikai ellenfelei gátat vethessenek városátépítési tervének.

Hat társát, köztük a korábbi közlekedési miniszterét is, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Az ügyészség és a védelem is fellebbezett az ítélet ellen. A észak-macedón politikus ellen négy másik ügy is folyamatban van; többek között korrupcióval, hivatali visszaéléssel és választási csalással vádolják.

A Gruevszki-kormány arról is híres, hogy az ő kampánystratégiájukban jelent meg az ország „sorostalanítási” céllal az SOS, ami a „Stop Soros” szlogent tűzte zászlajára. Ennek mintájára itthon is hasonló üzemmódba kapcsolt számos politikai aktor. Gruevszki miniszterelnöki pozícióban többször is találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A volt kormányfő elleni vádak egy 2015-ös lehallgatási botrányból pattantak ki, amelyben a Gruevszki-kormány által megbízott személyek mintegy 20 ezer ember, köztük politikusok, rendőrök, bírók, újságírók és külföldi diplomaták telefonbeszélgetéseit rögzítették illegálisan.

Gruevszki 2016-ban vesztette el mandátumát, 2018 óta pedig az Interpol által kiadott elfogatóparancs van ellene érvényben. Magyarországon azonban menedékjogot kapott, majd 

2019

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/30/bortonbuntetesre_iteltek_a_stop_soros_kitalalojat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Újabb iszlamista szervezetet számolnak fel Franciaországban

Újabb iszlamista szervezet felszámolását jelentette be kedden a francia államfő. Emmanuel Macron közölte, hogy szerdai ülésén …