2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Boris Johnson: sorsfordító a klímaegyezmény

Hirdetés

Boris Johnson: sorsfordító a klímaegyezmény

A brit miniszterelnök szerint a glasgow-i klímaértekezleten elért megállapodás sorsfordító jelentőségű, elsősorban azért, mert véget vet a szénből nyert energia termelésének és felhasználásának. A glasgow-i klímacsúcson megkötött egyezményről.  

Boris Johnson azt mondta: ez az első olyan környezetvédelmi intézkedési terv, amelyben konkrétan szerepel, hogy a szén használatát az energiatermelésben csökkenteni kell. 

Hirdetés

Hozzáfűzte: a nettó karbonsemlegesség elérésére kötelezettséget vállaló országok részaránya a globális hazai össztermék (GDP) értékén belül immár eléri a 90 százalékot.

Emellett 130 ország csatlakozott a glasgow-i értekezleten ahhoz az egyezményhez, amelynek célja a globális erdőpusztítás folyamatának megállítása és visszafordítása. Ezekben az országokban van a világ erdőségeinek több mint kilenc tizede, írta az MTI.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/14/glasgow-i-klimaertekezlet-boris-johnson-szen-energia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

A vízhiány miatt törtek ki tüntetések Irán harmadik legnagyobb városában, Iszfahánban, ahol a karhatalom könnygázzal és gumibotokkal oszlatta szét a …