2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bolsonaro 90 százalékkal megvágja a tudományra szánt forrásokat

Hirdetés

Bolsonaro 90 százalékkal megvágja a tudományra szánt forrásokat

Új szintet lép a tudomány elleni dicstelen harcban Jair Bolsonaro, a brazil elnök ugyanis mintegy 90 százalékkal csökkenti az erre a területre szánt állami forrásokat.

Brazil szakértők a Times Higher Education-nek nyilatkozva arról beszéltek, ez egy akkora csapás, amely elveszi a reményt az országban a tudomány jövőjével kapcsolatban. Rengeteg, már folyamatban lévő projektet le kell állítani, s igen valószínű, hogy a brutális megszorítás hatására kutatók sora fogja elhagyni az országot. 

A frissen aláírt törvény arról rendelkezik, hogy 600 millió realt (átszámítva mintegy 35 milliárd forintot) csoportosítanak át a tudományos, technológiai és innovációs minisztériumtól más minisztériumoknak.

Hirdetés

Renato Janine Ribeiro korábbi oktatási miniszter, egyben a Brazil Tudományfejlesztési Társaság elnöke emlékeztetett, hogy a kormány már sokadszorra bizonyítja oktatás- és tudományellenességét. Hozzátette, igyekszenek fenntartani a reményt, küzdenek, de meglehetősen pesszimista az ügyben.

Jair Bolsonaro

Jair Bolsonaro

Fotó: Andressa Anholete / Getty Images Hungary

Jefferson Cardia Simões, a Rio Grande do […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/13/bolsonaro-tudomany-oktatas-90-szazalekos-forrasmegvonas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alec Baldwin állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt

Alec Baldwin állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt

Alec Baldwin egy tévéinterjúban azt mondta, hogy nem húzta meg annak a kellékfegyvernek az elsütőbillentyűjét, …