2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a cseh kormány ellen

Hirdetés

Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a cseh kormány ellen

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be az Andrej Babis miniszterelnök vezette koalíciós kormány ellen a cseh jobboldali ellenzék csütörtökön a képviselőházban. A parlament várhatóan késő délután szavaz az indítványról – írja az MTI.

Négy hónappal az október 8-9-ére kiírt képviselőházi választás előtt ez már a harmadik bizalmatlansági indítvány az ANO centrista mozgalom és a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) alkotta kisebbségi kormány ellen.

Hirdetés

Az első kettő sikertelen volt.

Andrej Babis

Andrej Babis

Fotó: Petr David Josek / MTI

A 200 tagú alsóházban a kormánykoalíciónak ugyan csak 92 képviselője van, de a korábbi voksolásokon mögé álltak a Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja képviselői is, így a jobboldali ellenzéknek nem sikerült megszerezni a bizalmatlansági indítvány elfogadásához szükséges szavazatszámot.

A kommunisták azonban áprilisban felmondták az ANO-val kötött korábbi megállapodást, amely szerint feltételeik teljesítése esetén kívülről támogatják a kormányt. A kommunisták mostani hivatalos álláspontja még nem ismert. Annyi szivárgott ki, hogy a párt képviselői a szavazáskor várhatóan elhagyják a tárgyalótermet, és ezzel ismét kudarcra ítélik az ellenzék indítványát.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/03/ano-cssd-andrej-babis-cseh-kormany-bizalmatlansagi-inditvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Aggódik az Egyesült Államok a melegellenes magyar törvény miatt

Mély aggodalmának adott hangot az Egyesült Államok a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei …