2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bírósági végzés nyomán telepítenek haza négy, Szíriában őrzött kanadai dzsihadistát

Hirdetés

Bírósági végzés nyomán telepítenek haza négy, Szíriában őrzött kanadai dzsihadistát

Ez lenne a dzsihadisták családjainak az ország által valaha szervezett legnagyobb mértékű ilyen művelete, és az első alkalom, hogy Kanada engedélyezi a Szíriában fogva tartott férfiak visszatérését.

A 23 állampolgár családja korábban pert indított a kanadai kormány ellen, többek között arra hivatkozva, hogy visszafogadásuk megtagadása sérti a jogok és szabadságok kanadai chartáját.
A bíró ítéletében utalt arra, hogy a fogva tartott négy kanadai férfi életkörülményei még nehezebbek, mint azoké a nőké és gyermekeké, akiknek a hazatelepítésébe Kanada nemrég beleegyezett, valamint arra, hogy nem emeltek vádat ellenük, és nem is álltak bíróság előtt.

Justin Trudeau kormánya eddig eseti alapon kezelte ezt a kérdést, és az elmúlt négy évben csak néhány nőt és gyermeket sikerült hazatoloncolni.

Hirdetés

Az Iszlám Állam terrorszervezet által létrehozott kalifátus 2019-es megszűnése óta a szélsőségesek soraiból származó nők és gyermekek hazatelepítése számos országban nagyon érzékeny kérdés.

Több nem kormányzati szervezet elítéli az érintett kormányok magatartását amiatt, hogy a dzsihadisták hozzátartozói – köztük több ezer gyermek – a szíriai kurdok által ellenőrzött táborokban élnek, ahol erőszakkal és nélkülözéssel szembesülnek.

A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet szerint mintegy 30 kanadai, köztük 10 gyermek tartózkodik a szíriai táborokban. Farida Deif, a HRW kanadai igazgatója az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/21/sziria-kanada-birosag-dontes-hazatelepites/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Li Dzsong Szup elmondta: a felek megegyeztek abban, hogy szorosabbra fűzik a hírszerzési együttműködést, különös …