2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bírósági döntés mondja ki, hogy Rudy Giuliani hazudott

Hirdetés

Bírósági döntés mondja ki, hogy Rudy Giuliani hazudott

A politikust – aki Donald Trump egyik ügyvédje volt a 2020-as választások alatt – amiatt tiltották el szakmájától, hogy a választások alatt hamis és félrevezető információkat közölt. 

Vitathatatlan bizonyítékok támasztják alá, hogy hamis és félrevezető állításokat tett a bíróságok, bírák és a közvélemény előtt, amikor Donald J. Trump volt elnök ügyvédje volt

– indokolták a döntést.

Hirdetés

Kifejtették, hogy Giuliani sajtótájékoztatókon, televíziós és rádiós műsorokban, valamint bírósági meghallgatásokon is rendre azt állította, hogy a demokraták elcsalták a választást, és csak emiatt nyertek.

Állításuk szerint néhány esetben utóbb maga Giuliani is elismerte, hogy nem voltak igazak az állításai, bár azt tagadta, hogy ennek akkor tudatában lett volna. Azt viszont nem tudta konkrétan megnevezni, hogy a téves állításokat pontosan milyen forrásra hivatkozva tette, ezért a bíróság ezt nem tudta enyhítő körülményként elfogadni. 

A bíróság szerint mindezekből kifolyólag Giuliani ezáltal a közérdekre is veszélyt jelent, mivel a kijelentéseivel aláásta és aláássa a választásokba, a demokráciába és a kormányba vetett bizalmat. Ráadásul Giuliani az eljárás kezdete után továbbra is hamis kijelentéseket tett a 2020-as választásokkal kapcsolatban, emiatt döntöttek úgy, hogy felfüggesztik a szakmájából New York államban. 

Giuliani védői, John Leventhal és Barry Kamins a döntésre reagáló közleményükben azt írták, hogy csalódtak a döntés miatt, különösen annak fényében, hogy Giulianit meg sem hallgatták az üggyel kapcsolatban. 

Példátlan az eset, nem hisszük, hogy az ügyfelünk veszélyt jelent a közérdekre

– írták, hozzátéve: bíznak benne, hogy ha a hatóságok a későbbiekben meghallgatják Giulianit, akkor megmásítják a döntést és visszahelyezik őt a jogászi szakmába, „amelyet több tisztségben is kiválóan szolgált az utóbbi években” (Giuliani korábban többek közt New York déli kerületének is főügyésze volt). 

A <a href="https://edition.cnn.com/2021/06/24/politics/rudy-giuliani-suspended-law/index.html" id="hyperlink_4850d75545691d1e669453a08692633a" rel="nofollow" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/24/jogeros-birosagi-dontes-mondja-ki-hogy-donald-trump-ugyvedje-hazudott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 700 gyereket molesztáltak egy londoni kerületi önkormányzat munkatársai

Több mint 700 gyereket molesztáltak egy londoni kerületi önkormányzat munkatársai

A dél-londoni Lambeth kerület i önkormányzatának gondozása alatt álló több mint 700 gyerek szenvedett el …