2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bill Gates: negyed évszázados visszaesést okoz a koronavírus

Bill Gates: negyed évszázados visszaesést okoz a koronavírus

A Bill and Melinda Gates Foundation kedden publikált jelentése szerint jelentős visszaesés tapasztalható szinte minden mutató tekintetében, főként a szegénység és az egyenlőtlenségek felszámolása terén. A koronavírus-járvány következtében 7 százalékkal emelkedett a szélsőséges szegénység mértéke.

A jelentés arra is rámutat, hogy az oltási lefedettség az 1990-es években látott szintre csökkent, ami miatt

a járvány a világot 25 hét alatt mintegy 25 évvel vetette vissza.

A járvány okozta kedvezőtlen gazdasági hatások felerősítették a nők és az etnikai kisebbségek egyenlőtlenségét. A recesszió különösen a szélsőséges szegénységben élőket érinti hátrányosan.

Miután 20 egymást követő évben csökkent a szélsőséges szegénység mértéke, a trend visszafordulását láttuk. Mintegy 40 millió ember került vissza a szélsőséges szegénységbe

– mondta Mark Suzman, a Gates alapítvány vezérigazgatója.

A Gates alapítvány Goalkeepers jelentése, melyet az MTI tett közzé, idézi az IMF becsléseit, amely szerint a világ gazdaságának erősítésére már 18 ezer milliárd dollárt költöttek a járvány kezdete óta, de a globális gazdaság 2021 végére legalább 12 ezer milliárd dollárt fog veszíteni – ez a legnagyobb globális GDP-veszteség a második világháború óta.

Bár a kilátások most nagyon sötétek, Gates biztos abban, hogy a világ felülemelkedik a járványon, és visszatér a fejlődés útjára az egészségügy fejlesztése érdekében.

Kapcsolódó

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/15/bill_gates_ez_a_legnagyobb_gazdasagi_visszaeses_a_masodik_vilaghaboru_ota/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hitler-kultuszt lepleztek le a német rendőrségnél

Hitler-kultuszt lepleztek le a német rendőrségnél

Adolf Hitler képmásai, horogkereszt-ábrázolások, gázkamrába tanácsolt menekült – Észak-Rajna-Vesztfália tartományban robbant ki Németország legújabb botránya, amely …