2021. március 2., keddMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bidennel bezárulhat a guantánamói fogolytábor

Hirdetés

Bidennel bezárulhat a guantánamói fogolytábor

Vizsgálni kezdte a Biden-adminisztráció a hírhedt guantánamói fogolytábor bezárásának lehetőségét. A cél Barack Obama korábbi elnök egyik szimbolikus ígéretének beteljesítése.

A Reuters exkluzív, fehér házi tanácsadóktól származó értesülése szerint Joe Biden az elkövetkező hetekben vagy hónapokban kezdeményezheti a Kubában lévő, az ott folytatott brutális kínzásokról és indokolatlan fogva tartásokról is elhíresült börtön bezárását, akár elnöki rendelet útján.

Barack Obama volt amerikai elnök 2009-ben ígéretet tett arra, hogy bezáratja a vitatott törvényességű börtöntábort, kísérletet is tett rá, megkezdődött több fogoly áttelepítése, de a washingtoni kongresszus végül megkerülhetetlen akadályokat görgetett szándékai elé.

Tovább nehezítheti Biden dolgát az ügyben, hogy Donald Trump 2018-ban elrendelte a börtöntábor fenntartását, sőt, indokolt esetben, további elítéltekkel való „feltöltését”.

Hirdetés

Az MTI jelentése szerint Emily Horne, a nemzetbiztonsági tanács szóvivője közölte: a testület jelenleg felméri azt a helyzetet, amelyet az előző vezetés hagyott […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/12/bidennel-bezarulhat-a-guantanamoi-fogolytabor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Videó: élesben tesztelte a KIA-s a sebességelnyelőt

Videó: élesben tesztelte a KIA-s a sebességelnyelőt

Büszke lehet az energiaelnyelő tervezője, hiszen alkotása életet mentett Lengyelországban, amikor egy a KIA sofőrje …