2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Biden most már bármit kérhet Zelenszkijtől

Hirdetés

Biden most már bármit kérhet Zelenszkijtől

Példátlan gyorsasággal távozott tucatnyi tisztségviselő az ukrán felsőbb vezetéből nemrégiben. A sajtóhírek alapján úgy tűnik, hogy Volodimir Zelenszkij egy korrupciós botrány miatt vált meg még hűséges embereitől is. Egy ilyen nagyságrendű kirúgási hullám azonban minimum szokatlan egy háborús viszontagságok között vergődő országban; egyes elemzések szerint valójában arról van szó, hogy a Nyugat bizonyos személycserékhez kötötte Ukrajna harckocsikkal való támogatását. Ön hogy látja?

Amit biztosan tudunk, az, hogy a megállapodások valóban úgy működnek: én adok valamit, és azért cserébe te is adsz valamit. Ukrajna esetében gyakran elhangzik, hogy a Nyugat erkölcsi-morális okokból segíti és támogatja gazdaságilag, fegyverekkel – nos, ezeknek a támogatásoknak valójában mindig megvan az áruk. Nem tudhatjuk, hogy a háttérben, a tárgyalásokon – például amikor a CIA vezetője titokban Kijevben tárgyalt – nem fogalmazott-e meg az amerikai fél valamiféle elvárásokat. Ukrajna jelenleg kiszolgáltatott helyzetben van, úgy katonailag, mint gazdaságilag a nyugati segélyekre van utalva, a Nyugat pedig igen erős tárgyalási pozícióban van. Zelenszkij nem nagyon válogathat a tekintetben, hogy mely nyugati elvárásokat teljesíti és melyeket nem.

Ezt sosem fogjuk megtudni. Az bizonyos, hogy amióta Ukrajna „él” a nyugati segítséggel – vagyis a háború kezdete óta –, azóta biztosan érkeznek kérések Zelenszkijhez. És ameddig Ukrajna rá lesz szorulva a nyugati támogatásokra – vagyis a háború végéig vagy akár még azután is –, addig biztosan folyamatosan érkeznek majd a kérések. A nyugati nagyhatalmak ugyanis, ne legyenek illúzióink,semmit nem adnak ingyen, Ukrajnának valamilyen formában azt mindig viszonoznia kell majd.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230203-volodimir-zelenszkij-korrupcio-nyugat-nezopont-intezet.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pár óra elteltével zuhant ki egy ház ablakából két testvér Szlovákiában

Vasárnap délelőtt 10 óra körül a ligetfalui Vyšehradská utca egyik hétemeletes lakóháza előtti betonra esett …