2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Biden és Boris Johnson egymásra találásával indult a G7-csúcs

Hirdetés

Biden és Boris Johnson egymásra találásával indult a G7-csúcs

Elpusztíthatatlannak nevezte az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság kapcsolatát Boris Johnson brit kormányfő. Pénteken elrajtolt a a nyugati világ hét leggazdagabb országát, az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Franciaországot, Japánt, Kanadát, Németországot Olaszországot, illetve az Európai Uniót tömörítő G7 csúcstalálkozó. Az esemény Washington és London násztáncával indult, miután először találkozott egymással személyesen Boris Johnson brit miniszterelnök és Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke.

A két vezető nyolc évtizede aláírt hasonló dokumentum mintájára új Atlanti Chartáról állapodott meg csütörtökön.  A nyolc pontból álló dokumentum – amelyhez a csütörtöki kétoldalú megbeszélésről húsz részletesen kifejtett pontból álló közös közleményt is csatolt a két fél – az első pontban leszögezi, hogy a két ország elkötelezte magát a demokrácia és a nyitott társadalmak védelme mellett. 

Ez egy hosszú ideje fennálló kapcsolat, amely nagyban hozzájárult Európa és a világ gazdagodásához és békéjéhez

fogalmazott a BBC-nek adott interjúban Boris Johnson.

Hirdetés

Az idei G7-csúcstalálkozó soros elnökeként az Egyesült Királyság szervezi, ráadásul a brit szigeteken tartják meg az ENSZ novemberben esedékes klímakonferenciáját is. Boris Johnson kormánya ennek megfelelően alakította ki a nyugati világ hét legfejlettebb gazdaságának napirendi pontjait.

Bár a globális felmelegedés érezhetően visszatérőben van, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/11/g7-johnson-klima-jarvany-agenda/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vége a Netanjahu-korszaknak, Naftali Bennett az új izraeli miniszterelnök

Vége a Netanjahu-korszaknak, Naftali Bennett az új izraeli miniszterelnök

Vasárnap elnyerte a 120 tagú izraeli törvényhozás, a kneszet bizalmát az új koalíciós kormány – …