2020. december 2., szerdaMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Biden az amerikai történelem legidősebb elnöke lehet

Hirdetés

Biden az amerikai történelem legidősebb elnöke lehet

Joe Biden demokrata párti politikus az amerikai történelem legidősebb elnöke lehet – fogalmazott pénteken a CNN televízió annak kapcsán, hogy Biden pénteken töltötte be a 78. életévét.

GettyImages-1284490195

Fotó: Joe Raedle / Getty Images Hungary

Amennyiben Bident iktatják be január 20-án, nyolc évvel idősebb lesz, mint Ronald Reagan, aki 1981-ben történt beiktatásakor 70 esztendős volt.    

A televízió emlékeztetett arra is, hogy a demokraták alelnökjelöltje szintén történelmet ír majd: beiktatása esetén ő lesz az Egyesült Államok első női, dél-ázsiai és fekete bőrű felmenőkkel rendelkező alelnöke.

Hirdetés

Kapcsolódó

Ursula von der Leyen reméli, hogy a Biden-kormány visszatér az együttműködéshez

Bízik benne, hogy az Egyesült Államok visszatér a párizsi klímaegyezményhez és részt vesz a járvány elleni nemzetközi küzdelemben.

Egyes tagállamokban még nem történt meg a választási eredmények hitelesítése, részben a szavazatok újraszámlálása, részben a Donald Trump amerikai elnök jogászcsapata által indított perek miatt. Donald Trump a Fehér Házban fogadja a michigani republikánus törvényhozókat. Michigan az egyik tagállam, ahol az elnök jogászai kereseteket nyújtottak be – írja az MTI.

Kapcsolódó

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/20/joe_biden_amerikai_egyesult_allamok_legidosebb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokat ér az Eiffel-torony ereklye

Sokat ér az Eiffel-torony ereklye

A becsült ár majdnem négyszereséért, a közvetítői díjjal együtt 274 475 euróért, potom 98,3 millió …