2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bezárná iraki kirendeltségeit az Egyesült Államok

Bezárná iraki kirendeltségeit az Egyesült Államok

Elégedetlenségének adott hangot Fuád Huszein, Irak külügyminisztere annak a hírnek hallatán, hogy az Egyesült Államok azzal “fenyegette”, bezárja bagdadi nagykövetségét, illetve csökkenti diplomatáinak számát, kivon katonákat az országból.

Több politikai és diplomáciai forrás megerősítette hírügynökségeknek, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a múlt héten ultimátumot intézett Bagdadhoz.

A New York Times tegnap például arról értekezett: elég nagy az esély arra, hogy ha az iraki miliciák nem tudják megakadályozni az amerikai érdekeltségek elleni fegyveres támadásokat – mint amilyenek például az amerikai nagykövetség elleni rakétatámadások voltak legutóbb júliusban – Washington bezárja nagykövetségét, hazahívja diplomatáit, kivonja az országban állomásozó háromezer katonáját. Jelenleg mintegy ötezer amerikai katona van Irakban

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/30/bezarna_iraki_kirendeltsegeit_az_usa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szigorú korlátozások léptek életbe Walesben a koronavírus miatt

Életbe léptek péntek este Walesben a csaknem teljes zárlattal felérő, több mint két hétig tartó …