2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bevonult a börtönbe Elizabeth Holmes, a Theranos-átverés kiötlője

Bevonult a börtönbe Elizabeth Holmes, a Theranos-átverés kiötlője

A Theranos startup 39 éves alapítóját tavaly novemberben ítélték 11 év és három hónap börtönre háromrendbeli befektetői csalás és egy rendbeli összeesküvés vádjával.

A fellebbviteli bíróság korábban elutasította Holmes kérelmét arra, hogy fellebbezése elbírálásáig ne kelljen rácsok mögé vonulnia. A törvényszék nem tartja valószínűnek, hogy további eljárásra kerülhet sor.

Elizabeth Holmes a Theranos vérvizsgálattal foglalkozó egészségügyi vállalkozás alapítójaként öt éven keresztül – 2010 és 2015 között – tévesztette meg befektetőit.

Elhitette velük, hogy forradalmi találmányának köszönhetően mindössze pár csepp vér elegendő egy teljes vérkép összeállításához és különböző súlyos betegségek – mint a rák vagy a cukorbetegség – kimutatásához.

Az egykor kilencmilliárd dollárosra becsült cég számos elismerést hozott Holmesnak, akit egyebek között Barack Obama akkori amerikai elnök is kitüntetett, és a Forbes 2014-ben a világ legfiatalabb női self-made milliárdosának nevezte.

A vállalat igazgatóságában ismert politikusok is szerepet vállaltak, köztük egykori amerikai külügyminiszterek, mint Henry Kissinger és George Schultz, valamint James Mattis korábbi védelmi miniszter.

A The Wall Street Journal című lap 2015-ben indított cikksorozatot, amelyben azt állította, hogy a cég készülékei hibásak és pontatlanok. A vállalat a botrány kitörése után gyorsan csődbe ment, majd 2018 szeptemberében hivatalosan […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/31/elizabeth-holmes-theranos-bortonbuntetes-itelet-startup-megtevesztes-vervizsgalat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az …