2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Berlini felmérés: Moszkva Európa és Amerika ellensége

Hirdetés

Berlini felmérés: Moszkva Európa és Amerika ellensége

Az European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű berlini agytröszt felmérése szerint az európaiak és az amerikaiak ellenségüknek tekintik Oroszországot, és azon az állásponton vannak, hogy Ukrajnát segíteni kell a győzelem elérésében. 

Ezzel szemben Kínában, Indiában és Törökországban más a közvélekedés, ők elsősorban a háború mielőbbi befejezését sürgetnék, még akkor is, ha ez területi veszteséggel jár Ukrajna számára. Ezekben az országokban Oroszország mellett valószínűbbnek tartják, hogy nem kétpólusú, hanem többpólusú világrend fog kialakulni. 

A kutatás konklúziója, hogy a feltörekvő hatalmak, például India és Törökország nem akarnak Amerika vagy Kína mellé állni, hanem majd a saját feltételeik szerint fognak cselekedni. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/27/globalis-kozvelemeny-kutatas-oroszorszagrol-tobbpolusu-vilagrend/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Parlamenti választások kezdődtek Finnországban

Előrejelzések szerint szoros küzdelem várható a három legnagyobb párt, a jelenlegi miniszterelnök, Sanna Marin pártja, …