2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Beperelték Ursula von der Leyent

Hirdetés

Beperelték Ursula von der Leyent

Tovább dagad az Európai Bizottság német elnökének, Ursula von der Leyenéknek az SMS-ügye. Annak ellenére, hogy az Európai ombudsman már tavaly januárban megállapította, hogy az Európai Bizottságnak nyilvánosságra kellene hoznia a bizottság elnöke és a Pfizer vezérigazgatója közötti üzenetváltásokat, Von der Leyen csapata a mai napig nem tette ezt meg.

Azonban vannak, akik megunták a várakozást, és a New York Times úgy döntött, perrel próbálja kötelezni az EB-elnököt, hogy hozzák nyilvánosságra az SMS-eit.

Hirdetés

A pert még január 25-én indították a luxemburgi székhelyű Európai Unió Bíróságán (EUB), azonban eddig túl sok információ nincs róla. Az amerikai lap szűkszavúan csak úgy kommentálta az ügyet a Politicónak, hogy a The New York Times sok, információszabadságra vonatkozó kérelmet nyújt be, és sok az aktív ügy, emiatt jelenleg nem tudnak nyilatkozni, míg a bizottság elhárította a kéréseket.

A bizottság elnökének az SMS-ügye egyébként régóta húzódik: Von der Leyen még egy, The New York Timesnak 2021-ben adott interjúban árulta el egykor, hogy gyakran vált üzeneteket a Pfizer-vezérigazgató Albert Bourlával, miközben az EB elnökeként épp 1,8 milliárd vakcina lekötéséről tárgyalt a gyógyszeripari céggel.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/14/von-der-leyen-europai-bizottsag-per-new-york-times-sms/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megbukott az orosz határozattervezet az Északi Áramlatnál történt robbanás kivizsgálásáról

Megbukott az orosz határozattervezet az Északi Áramlatnál történt robbanás kivizsgálásáról

Az előterjesztést egyedül Oroszország, Kína és Brazília támogatta, míg a testület 12 másik tagja tartózkodott. …