2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Benjamin Netanjahu: Ez a háború ideje, nincs esély a tűzszünetre

Hirdetés

Benjamin Netanjahu: Ez a háború ideje, nincs esély a tűzszünetre

„Ez a háború ideje, nincs esély a tűzszünetre” – mondta az izraeli miniszterelnök. Netanjahu hétfő esti beszédében a Hamász terroristáit barbároknak bélyegezte, akik el akarnak pusztítani mindent, amit becsülünk, és a félelem és a sötétség világát akarják elhozni.

Ez fordulópont a nemzetek és vezetőik számára is, itt az ideje, hogy mindannyian eldöntsük, hajlandók vagyunk-e harcolni a remény és az ígéret jövőjéért, vagy megadjuk magunkat a zsarnokságnak és a terrornak. Biztosak lehetnek benne, hogy Izrael harcolni fog

– jelentette ki, hozzátéve, hogy különbséget kell tenni az ártatlanok szándékos meggyilkolása és aközött, hogy ártatlanok is meghalnak a háborúban. 

Netanjahu szerint a Hamász terroristái emberi pajzsként fogják használni a civileket, kórházi pincékben fognak elrejtőzni, és minden erejükkel meg akarják akadályozni, hogy a civilek el tudjanak menekülni Gáza északi részéről. 

Hirdetés

Netanjahu kijelentette: Izrael nem fog tűzszünetet kötni, ahogyan az Egyesült Államok sem tette szeptember 11-e után – írja a Sky News.

A szárazföldi hadműveletről azt mondta, hogy megteremti a foglyul ejtett túszok szabadon bocsátásának lehetőségét, miközben a Hamász biztosan nem fogja őket elengdeni.

Netanjahu szerint egyetlen palesztin civilnek sem kell meghalnia, ezért a Hamásznak el kéne engednie őket a déli biztonságos zónába.

A végső győzelemig tart a gázai előrenyomulás

Joav Gallant izraeli védelmi miniszter szerint Izrael nem áll meg, amíg el nem éri az abszolút és döntő győzelmet. Gallant azt mondta: ez egy többfrontos háború, mert a Gázai övezet mellett a libanoni és a szíriai határon is vannak harci cselekmények.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/30/hamasz-terrorizmus-gaza-benjamin-netanjahu-izrael-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …