2021. december 3., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.03. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bemutatjuk a Squid Game alapjául szolgáló játékokat

Hirdetés

Bemutatjuk a Squid Game alapjául szolgáló játékokat

Éberségre szólította fel nemrég egy angol iskolai tanács a szülőket, akiket arra kért: ne engedjék, hogy gyerekeik a Squid Game-et nézzék, mert lekoppintják a sorozat kihívásait. Hasonló figyelmeztetést adott ki egy belga iskola is, amelyben egyszerűen megverték a Netflixről lemásolt játékokból kiesett alsósokat.

Bedfordshire oktatási tanácsa küldte szét a körzetéhez tartozó szülőknek az e-mailt, miután arról értesültek, „hogy gyerekek és fiatalok másolják a 15-ös korhatár-besorolású, Squid Game című új Netflix-sikersorozat játékait és erőszakos cselekményeit”.

Egy 14 éves ausztrál fiú, Aiden Higgie égési sérüléseket szenvedett, miközben az úgynevezett dalgonát próbálta elkészíteni. A törökmézhez cukrot kell olvasztani, ennek magas forráspontja miatt azonban nagy az esély rá, hogy felügyelet nélkül baleset történik.

Hirdetés

Közben futótűzként terjed most a TikTokon egy újabb Squid Game-kihívás. Az eredeti kihívások azonban veszélytelenek, jelezte Dél-Korea budapesti nagykövetsége, amely magyarul is feliratozott videókban mutatta be, hogyan is kell tulajdonképpen elszórakozni a vetélkedésben.

Kivirágzott a mályvavirág

Az első feladat, a kivirágzott a mályvavirág hagyományos koreai gyerekjáték. Szabályai rendkívül egyszerűek. A hunyó elfordul, és azt kántálja, hogy „kivirágzott a mályvavirág”, vagyis koreaiul „mugunghvá koccsi piasszümnidá”, ami annyit tesz: kivirágzott a mályvavirág, ami más néven Sáron rózsája vagy törökrózsa.

Ez alatt az idő alatt a többi játékos megindul feléje. De csak az utolsó szótag elhangzásig osonhatnak. A mondóka végén ugyanis a hunyó megfordul, és ha valaki még mozgásban van, kiszúrja azt. A sorozatban az angol fordításban a játék neve: piros lámpa, zöld lámpa. A magyar megfelelője a tolvajlépés, amiben háromig számol a hunyó. A játékok megismeréséhez a koreai követség magyarul feliratozott videókat is készített.

A mályvavirág mellesleg Dél-Korea nemzeti jelképe. A szimbólum a himnuszban és a kormány címerében is visszaköszön.

És hogy miként játsszuk a kivirágzott a mályvavirágot?

Kő, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/10/a-squid-game-csaladbarat-valtozata/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Visszaadja a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki székét Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, és elhagyja …