2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Belaruszból lőhették ki azt a rakétát, amelyik eltalálta a dnyiprói társasházat

Hirdetés

Belaruszból lőhették ki azt a rakétát, amelyik eltalálta a dnyiprói társasházat

Orosz rakétatámadás ért egy társasházat Dnyipro városában szombat délután, az áldozatok száma vasárnap reggelre 20-ra emelkedett. 

Dnyipropetrovszk régió kormányzója vasárnap délelőtt azt írta Telegram-csatornáján, hogy a mentőcsapatok egész éjszaka túlélők után kutattak. Valentin Reznicsenko beszámolója szerint eddig 38 embert sikerült kimenteni a romok alól, akiket kórházba szállítottak és csaknem kéttucatnyian tűntek el. 

Eddig 73 sérültről és 20 halottról tudnak. 

Hirdetés

A támadásban 72 lakás semmisült meg és több mint 230 megrongálódott. 

Oroszország két héttel ezelőtt, újévtől kezdve több hullámban indított támadást Ukrajna létfontosságú infrastruktúrája ellen. Dnyipro mellett több nagyvárost és a fővárost,  Kijevet is találat érte . A helyi tisztviselők szerint az ellenség célja, hogy a tél legkritikusabb pontján korlátozzák az áramellátást. 

Belaruszból lőhették ki

Az ukrán hadsereg jelentése szerint szombaton 38 orosz rakétát lőttek ki Ukrajnára, melyből a légierőnek 25-öt sikerült megsemmisítenie. Az ukrán légierő szóvivője, Jurij Ignat az Ukrajinszka Pravda online hírportálnak azt mondta, a támadó ballisztikus rakéták északról érkeztek és nem kizárt, hogy Belarusz területéről lőhették ki őket.

Ukrajnának nincs megfelelően hatékony eszköze ballisztikus rakéták észlelésére és megsemmisítésére, ezért történhetett, hogy szombaton csak a támadásokat követően szólaltak meg a légvédelmi szirénák – mondta Ignat a Frankfurter Allgemeine Zeitung német lap szerint. 

Mint ismeretes, Oroszország az elmúlt időszakban nagy számú katonát és felszerelést telepített Belarusz határmenti területeire. Oleg Szaljukov,  az orosz szárazföldi erők parancsnoka pedig csütörtökön utazott az országba, hogy ellenőrizze Oroszország és Belarusz közös erőinek harckészültségét. 

Szaljukovot január 11-én nevezték ki az ukrajnai háborúért felelős parancsnok egyik helyettesévé. 

Volodimir Zelenszkij reagált

Ukrajna elnöke Instagram-oldalán reagált a szombati támadásra. Volodimir Zelenszkij […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/15/haboru-orosz-ukran-konfliktus-tarsashaz-tamadas-halottak-aldozatok-dnyipro/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van mivel válaszolnunk – keményen reagált Putyin a nyugati fegyverszállítmányokra

“Akik arra számítanak, hogy legyőzik Oroszországot a csatatéren, úgy tűnik, nem értik, hogy egy modern …