2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Belaruszba szökött egy lengyel katona

Hirdetés

Belaruszba szökött egy lengyel katona

Belaruszba szökött egy, a lengyel–belarusz határon szolgáló lengyel katona, közvetlen feletteseit leváltották – közölte pénteken a varsói nemzetvédelmi tárca. A szökésről a lengyel sajtó számolt be pénteken, azt követően, hogy a belarusz állami határbizottság (GPK) tudatta, hogy egy lengyel katona menedékjogot kért az országban – írja az MTI.

A szökés tényét péntek délután Tomasz Piotrowski tábornok, a lengyel fegyveres erők hadműveleti parancsnoka erősítette meg. A lengyel–belarusz határon fennálló válságban a határőrök katonai támogatásáért felelős tábornok arról biztosította a közvéleményt, hogy törekedni fog a szökött katona „igazságos megbüntetésére”. Tomasz Piotrowski azt kérte, hogy a lengyelek ne mossák össze a határt védő többi katona képével a szökött férfi, a katonaságnál 2018 óta szolgáló Emil Czeczko „egyedi esetét”, valamint ne adjanak hitelt a Lukasenka-rezsim ez ügyben várható manipulációinak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/17/lengyelorszag-belarusz-hatar-katona-szokes-mariusz-blaszczak/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb nagy erejű vulkánkitörés a Csendes-óceán mélyén

Újabb nagy erejű vulkánkitörés a Csendes-óceán mélyén

A vasárnap éjszaka történt kitörés nyomán áldozatokról egyelőre nem tudni, azonban annyi tudható: evakuálási munkálatok …