2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Belarusz alkotmánybíróság: Az ellenzék nem vizsgálhatja felül a választási eredményeket

Belarusz alkotmánybíróság: Az ellenzék nem vizsgálhatja felül a választási eredményeket

Társadalmi szervezetek nem vizsgálhatják felül az elnökválasztás eredményét, az ezzel a céllal megalakult ellenzéki Koordinációs Tanács nem felel meg a köztársaság alapokmányának – jelentette ki kedden a belarusz alkotmánybíróság elnöke az MTI híradása szerint.

Pjotr Miklasevics szerint az alkotmány nem rendelkezik az elnökválasztás eredményeinek felülvizsgálatára jogosult társadalmi szervezetekről. Éppen ezért a Koordinációs Tanács megalakítása, amely célul tűzte ki a belarusz elnökválasztás eredményeinek felülvizsgálatát, nincs összhangban az alkotmányban foglalt előírásokkal, a választójogi törvénnyel, így törvénytelen. Az alkotmánybíróság elnöke felhívta minden állampolgár és társadalmi szervezet figyelmét arra, hogy tartsák tiszteletben az alaptörvény előírásait.

Hétfőn

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/25/belarusz_alkotmanybirosag_ellenzek_valasztas_eredmeny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tyihanovszkaja listát vezet a Lukasenka-rezsim támogatóról, szankciókra szólítja fel az EU-t

Tyihanovszkaja listát vezet a Lukasenka-rezsim támogatóról, szankciókra szólítja fel az EU-t

Szvetlána Tyihanovszkaja volt belarusz ellenzéki elnökjelölt listát írt Alekszandr Lukasenko kormányának támogatóiról és azokról, akik …